Segítség akkumulátor vásárláshoz

Banner Termékkereső

Ha nem tudja, milyen akkumulátor szükséges az Ön járművébe, akkor jó helyen jár. A Banner termékkeresője megadja Önnek a kívánt információt. Az akkumulator-ar.hu oldalára visszatérve, a keresés mezőbe beírva tudja megrendelni a kívánt akkumulátort. Ha nem találja a keresett terméket hívjon minket a 06/20-599-6105-ös telefonszámon, segítünk Önnek.
Banner akkumulátor kereső

További segítség az akkumulátor vásárláshoz, legyen szó autó, motor, robogó vagy esetleg hajó, lakóbusz

Vásárlás előtt mindig érdemes tájékozódni, milyen paraméterekkel rendelkező akkumulátor is van jelenleg a gépjárműben, milyen akkumulátor való bele. Jó tudni, hogy az eredeti gyári szervizkönyvben meghatározott paraméterű és teljesítményű akkumulátornál  általában mindig csak 1 kategóriával nagyobb teljesítményűre javasolt cserélni a meglévő, használt akkumulátorunkat. Nagyon fontos tájékozódni arról is, hogy milyen az akkumulátorunk pozitív sarujának elhelyezése (jobbos vagy balos), valamint jó, ha arról is meggyőződünk, hogy az adott akkumulátor mérethez, megfelelő hely legyen  a beszereléshez.

Fontosabb szempontok

Ah: rövidítve Amperórát jelent. Az Ah érték után zárójelben lévő szám is nagyon fontos mutató, hisz ez mutatja meg az akkumulátor kapacitását. Pl.. 55 Ah (20 h) – ez azt jelenti, hogy az akkumulátor kapacitása 55 Ah 20 órás teszteredmény szerint. Az odaírt Ah érték 1/20-ad résznyi áramával terhelhető 20 órán keresztül.
Ezután a feszültség 10,5V-ra csökken.

Jó, ha tudjuk, hogy az új autók önindítója és kábelezése még optimális állapotban van, ezért kisebb teljesítményű akkumulátor is elegendő az autó beindítására.
Ahogy azonban az autónk korosodik, az önindító úgy koszosodik, a kábelek csatlakozói oxidálódnak, ezért egyre nagyobb teljesítményű akkumulátor kell az autóba.

Akkumulátor vásárlásakor legfontosabb szempontok

Az akkumulátor vásárlásnál és választásnál a legfontosabb szempont a méret és a polaritás. Ez a két tényező határozza meg, hogy egyáltalán beépíthető legyen az új akkumulátor a régi akkunk helyére.

Akkumulátor kivezetők:

0 = jobb pozitív
1 = bal pozitív

Kapacitás:

A kapacitás számnak akkor van jelentősége, ha álló motornál terheljük az akkut, például (autóhifi).
A kapacitás ugyan általában összefügg az indítóárammal, tehát a nagyobb kapacitású akkumulátoroknak többnyire nagyobb az indító áramuk is.

Biztonsági figyelmeztetés!

Az akkumulátor folyékony, hígított akkumulátor kénsavval vannak töltve. Vigyázzunk a szemre, bőrre, ruházatra. Az esetleges savfröccsenés helyét azonnal, bő folyóvízzel mossuk le!Érdemes védőfelszerelést, kesztyűt, szemüveget használni!
Az akkumulátor szerelésénél, karbantartásánál gyermek semmiképpen  se legyen a közelben! Az akkumulátort minden esetben borulás-mentesen kell szállítani.
Tilos az akkumulátor mellett dohányozni, nyílt lángot használni.

Akkumulátor beszerelése az autóba:

Csak megfelelő gyakorlattal kezdjen hozzá az akkumulátor beszereléséhez! Minden elektromos fogyasztót kapcsoljon ki! Helyezze az akkumulátort gondosan a beszerelési helyére, majd rögzítse azt a megfelelő rögzítő elemekkel! Ne okozzon rövidzárlatot és ne használjon szigeteletlen szerszámokat. Tisztítsa meg a kábelsarukat, majd helyezze fel őket erőltetés nélkül az akkumulátor kivezetéseire az alábbi sorrendben:
Először a pozitív (+) jelű kábelsarut rögzítse olyan módon, hogy a saru ne forduljon el a kivezetésen! Ezután ugyanígy járjon el, a negatív (-) jelű saruval is!
A + jelű saru kupakját illessze a helyére!

Az akkumulátor üzemen kívül tartása:

Gépkocsiban hagyva a – pólusról vegyük le az akkusarut.
Az akkumulátort hűvös száraz helyen tárolja és 3 havonta ellenőrizze annak működését!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük